22. 8. 2012

Čili fazulky

Pikantné som nabrala od manžela a teraz si už neviem predstaviť väčšinu jedál, aby som si tam niečo šťiplavé nedala. Fazuľu som tiež zaradila nedávno do môjho jedálnička na častejšiu konzumáciu... no a jedno s druhým, takéto druhy jedál vyhľadávam a chutia mi.
Toto jedlo štípe tak, ako si ho dochutíte a je dosť sýte.



Potrebujeme - od oka :-))

fazuľa
paradajky / buď len samé paradajky, alebo si to skombinujte - zopár paradajok+parad.pretlak/
soľ
oregáno
čili štipľavé práškové /tabasco, čili papričky/
sladká červená paprika
kukurica
cibuľa
olej
cesnak





Fazuľu si necháme cez noc rozmočiť vo vode. Potom ju scedíme a dáme variť do čistej vody. Paradajky si po namočení v horúcej vode olúpeme, nakrájame nadrobno a hodíme k fazuli. Zmes osolíme, okoreníme, opaprikujeme, pridáme oregáno, štipľavé čili alebo aj čili papričky a varíme. Ak ste dali pomenej paradajok, dolejeme paradajkový pretlak.
Cibuľu si nakrájame, opražíme na troške oleja a vlejeme do fazuľovej zmesi. Nakoniec pridáme 4-5 rozlačených cesnakov a môžeme práskať :-).






Zdroj: dobre-jedlo.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára