Potrebujeme:
Korpus:
4 vajcia
cca 10 PL kryštálového cukru
3 PL oleja
12 PL polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
Plnka:
1l mlieka
1 Hera
3 bal.Zlatého klasu
3 PL kakaa
10 PL cukru
ovocie
3 bal.tortové želé
Na korpus si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ak je cesto príliš husté, pridáme trošku vody. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme /podľa rúry/ cca 10 minút na 200°C.
Na plnku si z litra mlieka trochu odlejeme a ostatok mlieka dáme variť s cukrom a Herou. V tej troške mlieka, ktoré sme si odliali vymiešame Zlaté klasy a kakao a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme puding a ešte horúci vylejeme na korpus.
Na puding uložíme ovocie. Ja som dávala čerstvé ovocie, takže želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Ak použijete zavárané ovocie, tak štavu z ovocia si odložte, do nej dolejte do 3/4 vodu, rozmiešame želé a uvaríme podľa návodu.
Polejeme ňou celý koláč a dáme do chladu stuhnúť.
Zdroj: MMB sk, Monika Š. /moniqueR/
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára